Панахида

2022-12-24

/Files/images/321712323_727302735146529_1570762584343867351_n.jpg
ВАРТОВИЙ ДЕРЖАВИ
24 грудня виповнюється 85 років з дня народження однієї із знакових постатей української історії другої половини ХХ ст. – В’ячеслава Чорновола.
«Україна починається з тебе», —
Промовля В’ячеслав Чорновіл,
І летять ці слова, немов з неба,
До найменших містечок і сіл.
«Ми московські „обійми“ розірвем,
Незалежність відстоїм в боях!»
Нині в Краї не мирне в нас небо,
Тож слова Чорновола згадай:
«Україна починається з тебе», —
Ти про це увесь час пам’ятай!
Ми переможемо! Все буде Україна — така, про яку мріяв і за яку поклав життя наш Лицар Української Волі!
За цей час уже виросло нове покоління українців, про яке свого часу говорив В’ячеслав Чорновіл: « Підростає молодь, що не відчула на собі мертвотного впливу комуністичного режиму. Усією державою і кожен сам по собі вчимося покладатися тільки на свої сили,з’явилися проблиски в кінці тунелю, то це свідчить, що Україна вистоїть, що її чекає світле майбутнє».
Ця нова генерація українців згуртувала всіх співвітчизників у той міцний кулак, який дужо б’є сьогодні по москальській морді і, мов граніт, стоїть на шляху загарбника. Тож справджуються його слова, написані у квітні 2014 року:
Вкраїна сильна духом! І віднині
Не пустить в рідний край чужих заброд.
Європи центр, осердя — в Україні,
І здавна європейський ми народ.
І те, як уся Україна нині об’єдналася і вся, від малого до старого, знайшла і сили, і час, і здоров’я працювати на захист своєї держави, свідчить про незнищенність Української Нації, Української Держави, Української Людини, Української Дитини, Української Правди, Українського Духу, Української Чести, Української Гідности! Тому для всіх нас нині, мов девіз, лунають слова В’ячеслава Чорновола: «Україна починається з тебе».
Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi